MIDO 2024: 40.000 επισκέπτες σε τρεις μέρες!

Η 3ήμερη έκθεση για τον κλάδο των Οπτικών ολοκληρώθηκε στο Fieramilano Rho! Μεγάλος ο ενθουσιασμός κατά τη διάρκεια της MIDO 2024. 40.000 επισκέπτες, +11% περισσότεροι από τη προηγούμενη χρονιά! 

Ο πρόεδρος κ. Giovanni Vitaloni δήλωσε: «Πριν από τα εγκαίνια της έκθεσης, ελπίζαμε σε αύξηση των επισκεπτών σε σύγκριση με πέρυσι. Χάρη στις προσπάθειες όλων και την εμπιστοσύνη του κλάδου, πετύχαμε τον φιλόδοξο στόχο που είχαμε θέσει».

Μιλάνο, 6 Φεβρουαρίου 2024 – Η διεθνής εμπορική έκθεση οπτικών φιλοξένησε περισσότερους από 1.200 εκθέτες στα 7 περίπτερα του εκθεσιακού χώρου και καλωσόρισε περισσότερους από 40.000 επισκέπτες κατά τη διάρκεια της 3ήμερης έκθεσης, αύξηση 11% σε σχέση με πέρυσι. Η άνοδος κατανεμήθηκε εξίσου μεταξύ Ιταλών και διεθνών επισκεπτών. Οι τελευταίοι, συγκεκριμένα, προέρχονταν από 160 χώρες, από την Ασία μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες και όλη την Ευρώπη.

Η έντονη επικοινωνία στα παραδοσιακά μέσα (εφημερίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση), τα κοινωνικά δίκτυα και τις ψηφιακές πλατφόρμες, τόσο στην Ιταλία και σε όλο τον κόσμο, είναι επίσης ένα μέτρο επιτυχίας για την έκθεση. Φέτος, περίπου 400 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι παρακολούθησαν και δημοσίευσαν περισσότερα από 150 άρθρα, μόλις κατά τη διάρκεια των 3 ημερών της MIDO, σε ιταλικά, γαλλικά, γερμανικά, ελληνικά, αργεντίνικα, βρετανικά, αμερικανικά, ινδικά και ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, για να αναφέρουμε μόνο μερικά.6

Εξίσου σημαντική ήταν η διαδικτυακή δραστηριότητα από τους πολλούς χρήστες που αλληλεπιδρούν σε πραγματικό χρόνο με την έκθεση. Τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης προσέγγισαν 50% περισσότερους ανθρώπους από πέρυσι και το περιεχόμενο της εκδήλωσης προκάλεσε περισσότερες από 2 εκατομμύρια εμφανίσεις. Οι αλληλεπιδράσεις ξεπέρασαν τις 250.000 και 25% περισσότεροι χρήστες κατέβασαν την εφαρμογή, μια σημαντική αύξηση στο ποσοστό χρήσης, χάρη επίσης στο νέο εργαλείο για τους εκθέτες που τους επέτρεψε να καταγράφουν τους επισκέπτες στα περίπτερά τους.

Ανάμεσα στους διαδρόμους και τα περίπτερα της MIDO, οι συμφωνίες και η δικτύωση ήταν η βασική προστιθέμενη αξία, ο κινητήρας που κάθε χρόνο οδηγεί πολλές εταιρείες από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν στην εμπορική έκθεση του Μιλάνο. Αλλά η MIDO είναι επίσης πολιτισμός, ανταλλαγή απόψεων για το μέλλον του κλάδου και αλληλεπίδραση μεταξύ πρακτικών και πιθανών λύσεων. Κάτι που εξηγεί γιατί τα συνέδρια που γίνονται στον χώρο του OTTICLUB είναι τόσο πολύτιμα. Σε αυτήν την πάντα γεμάτη αίθουσα, οι συζητήσεις του 2024 με καλεσμένους υψηλού προφίλ όπως ο Ντιέγκο Ντάλα Πάλμα, ο Ico Migliore και ο Ernst Knam περιστρέφονταν γύρω από την ομορφιά, το ντιζάιν και το πάθος.

Το επόμενο ραντεβού με τη MIDO θα είναι από τις 8 έως τις 10 Φεβρουαρίου 2025 στο Fieramilano Rho.
Share with your friends
Tags: