ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ: Μιλώντας στους γονείς σχετικά με τους φακούς επαφής

Ξεκινώντας τη συζήτηση

Ρωτήστε τον εαυτό σας εάν είστε έτοιμοι

Οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να φορούν φακούς επαφής στα πρώτα χρόνια της εφηβείας, και κάποιοι σε μικρότερη ηλικία, αλλά στην πραγματικότητα το θέμα αφορά το κατά πόσο είστε υπεύθυνοι. Εάν πιστεύετε ότι θα είστε καλοί με το καθάρισμα των φακών σας, θα τηρείτε το χρονοδιάγραμμα αντικατάστασης και θα θυμάστε να τους αφαιρείτε, τότε μπορεί να είστε έτοιμοι.

Μιλήστε στους γονείς σας

Βοηθά να ξεκινήσετε τη συζήτηση σκεπτόμενοι πώς μπορούν οι φακοί επαφής να ωφελήσουν τον τρόπο ζωής σας. Θα σας διευκολύνουν να ασχολείστε με αθλήματα, να βλέπετε καθαρά στην τάξη ή να νιώθετε περισσότερη αυτοπεποίθηση;

Προετοιμαστείτε για τη συζήτηση με τον επαγγελματίας υγείας των ματιών σας

Μπορεί να σας φανεί χρήσιμο να ετοιμάσετε εκ των προτέρων τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με τους φακούς επαφής, την όρασή σας ή τη χρήση και τη φροντίδα τους. Ο εφαρμοστής θα έχει επίσης μερικές ερωτήσεις για εσάς, σχετικά με τον τρόπο ζωής και τις ανάγκες σας, για να διασφαλίσει την επιλογή των πιο κατάλληλων φακών για εσάς.

Λόγοι να αποκτήσετε φακούς επαφής

Βελτιωμένες αθλητικές επιδόσεις

Το 65% των εφήβων είπαν ότι η χρήση φακών επαφής τους βοηθά να έχουν καλύτερες αθλητικές επιδόσεις. Οι φακοί επαφής σας δίνουν μεγαλύτερο οπτικό πεδίο, έτσι μπορείτε να δείτε μεγαλύτερο μέρος του γηπέδου.

Εύκολη φροντίδα

Το 89% των εφήβων είπαν ότι τους φαίνεται εύκολη η διαδικασία καθαρισμού και φροντίδας των φακών επαφής. Μόλις συνηθίσετε τη διαδικασία εφαρμογής, αφαίρεσης και καθαρισμού των φακών σας, είναι πιθανό να γίνει δεύτερη φύση σας.

Αίσθημα αυτοπεποίθησης

Το 73% των εφήβων είπαν ότι οι αντιδράσεις στη νέα τους εμφάνιση χωρίς τα γυαλιά ήταν πολύ θετική. Οι φακοί επαφής μπορούν να βελτιώσουν τον τρόπο που βλέπετε και νιώθετε για τον εαυτό σας καθώς και τον τρόπο που σας βλέπουν οι άλλοι.

Ανησυχίες σχετικά με τους φακούς επαφής

1. «Οι φακοί επαφής είναι δύσκολοι στο χειρισμό»

Οι χρήστες συνήθως διαπιστώνουν ότι μετά από λίγη εξάσκηση, η εφαρμογή των φακών επαφής είναι απλή.

2. «Θα τους νιώθω στα μάτια μου.»

Μπορεί να τους παρατηρείτε στην αρχή, αλλά σύντομα θα τους συνηθίσετε.

3. «Ανησυχώ ότι θα μου ερεθίσουν τα μάτια.»

Εάν οι φακοί σας είναι καθαροί και τους φροντίζετε σωστά, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για τίποτα.

4. «Οι γονείς μου δεν θα με αφήσουν να πάρω φακούς επαφής.»

Προσπαθήστε να πείτε στους γονείς σας πώς πιστεύετε ότι θα σας ωφελήσουν οι φακοί επαφής και εξηγήστε πώς θα καθαρίζετε και θα φροντίζετε τους φακούς σας.

5. «Τα μάτια μου δεν είναι σαν των άλλων.»

Μιλήστε με τον επαγγελματία υγείας των ματιών σας. Αυτός θα είναι σε θέση να σας ενημερώσει εάν οι φακοί επαφής είναι κατάλληλοι για εσάς και θα σας βοηθήσει να βρείτε τους κατάλληλους φακούς.

6. «Ο καθαρισμός των φακών επαφής ακούγεται δύσκολος.»

Ο καθαρισμός των φακών σας είναι εύκολος, απλά χρειάζεται λίγη εξάσκηση. Εναλλακτικά, ρωτήστε τον εφαρμοστή σας για τους φακούς επαφής ημερήσιας χρήσης – ημερήσιας αντικατάστασης, που απλά τους πετάτε μετά τη χρήση.

7. «Οι φακοί επαφής μπορούν να είναι ταλαιπωρία.»

Η φροντίδα τους συνεπάγεται τη δημιουργία μιας ρουτίνας.

Οι επαγγελματίες οφθαλμικής υγείας, μπορούν να σας προτείνουν φακούς επαφής από μία μεγάλη ποικιλία, συμπεριλαμβανομένων φακών για αστιγματισμό, φακών συχνής αντικατάστασης ή φακών ημερήσιας αντικατάστασης, για να βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις μοναδικές σας ανάγκες. Μάθετε περισσότερα στο www.acuvue.gr

Share with your friends